24
jún
A chow-chowk világa II.

A chow-chowk világa II.

Az élet egy chow-chow – val igazán érdekes és izgalmas, sokszor humoros, kedves, sokat ígérő és nagyon élvezetes. Szeretett kutyáim rengeteg különleges, boldog, érdekes, élvezetes, nagyszerű, vidám, sokszor humoros, néha szívszorító percet, órát, napot, hetet, hónapot, éveket hoztak és hoznak jelenleg is az életembe. A sok közös élmény, melyet együtt átéltünk a múltban, átélünk a jelenben és reménykedve, hogy a jövőben is át fogunk élni, életem legszebb élményei közé tartoznak. Széppé és boldogabbá teszik az életemet mindig, minden pillanatban. Általuk lesz szebb az ÉLET!

A chow-chowk világa I.”-es galéria aranyos-kedves és szeretetteljes, vidám és mókás történetei ebben a galériában folytatódnak tovább. Az oldalon 2018 telétől indulva olvashatsz vidám és szeretetteljes történeteket és láthatsz édes-kedves fotókat a drága felnőtt kutyáimról és a szépséges kiskutyáimról! Mivel ez a galéria folyamatosan bővülni fog, érdemes gyakran visszalátogatni az oldalra! Várlak szeretettel!

A galéria böngészéséhez kellemes időtöltést kívánok!

Tél a tavaszban

Az ember azt hihetné március közepén már melegszik az időjárás, de meglepő módon 2018. Március 15.-én érkezett meg az igazi tél, amire MI, EMBEREK már nem igazán vágytunk (valljuk be, ha eddig nem volt tél, március közepén már minek legyen) és nem is toleráltunk jól (legalábbis én nem), de a kutyáink annál inkább élvezték.

“Végre hó, végre hó” – ezt gondolhatta Playboy reggel, mikor meglátta a havas udvart.És míg én havat sepertem, Playboy belevetette magát a havas játékokba.Először meghempergőzött a hóban, de úgy igazából, csausan, mint a macskák.Majd elkezdte kergetni a havat, ugrott egyet, majd a mancsával rácsapott a hóra, mintha elkapta volna, és hogy teljes legyen a siker még meg is ugatta közben.Ezt a játékot játszotta folyamatosan vagy 10 percig, míg el nem vonták a figyelmét a chow lányok.

Playboy, egy felhőtlenül boldog kutya, annyira tud örülni mindennek és a legapróbb dologból is a legjobbat kihozni, olyan dolgokat kitalál és tesz, amire mi, emberek nem is gondolnánk. Nagyon imádom a vidám természetét, egy igazi mókás medve az én Playboyom.

Playboy és Melody szereti a tavaszi virágok illatát

A hirtelen havazással, majd erős hideggel érkező márciusi tél 10 nap után szépen levonult. A hó lassacskán elolvadt és április beköszöntével megérkezett az igazi tavasz jólesően kényeztetve melegével embert, s állatot a kései, hideg tél után. A természet éledezni kezdett, a növények kizöldelltek, a virágok előbújtak, szárba szökkentek és szirmot bontottak, a cserjék, bokrok és gyümölcsfák virágba borultak. Tavaszi virágaink és gyümölcsfáink csodás látvánnyal és illatorgiával kényeztették érzékeinket, de nemcsak a mienket, hanem a kutyákét is. Szeretett Playboyomat a tulipán illata vonzotta, míg vörös szépségem, Melody a cseresznyevirágok illatát szimatolta meg. A kutyák szaglása jóval kifinomultabb, mint az embereké, ezért a különböző szagokat, illatokat már nagy távolságból is megérzik, és azok a szagokat, illatokat, amelyek esetlegesen mi nem érzünk, ők bizony érzik.

Itt a játék! Hol a játék?

Áprilist írjuk, a tavasz végérvényesen beköszöntött, már nincs túl hideg, de még nagyon meleg sincs, ez a legjobb időszak a szabadban való aktív időtöltésre. Ezt mindig ki is használjuk a chowkkal. Naponta sokat mozognak, nagyokat játszanak és hancúroznak az udvaron. A közös játék is nagyon élvezetes számukra. Játszunk kötélhúzást húzós játékokkal, bújócskát (elbújtam a ház előtti virágoskertbe vagy máshová, jelzek nekik és jönnek megkeresni), és a kedvenc játékaikat is el szoktam rejteni néha és próbálom rávezetni őket, hol találják meg azokat. De szépen eljátszanak magukban is a húzós, sípolós, kis labda, nagy labda és egyéb kutyás játékokkal, van belőlük bőven itthon. Minden nap tüzetesen végignézem az udvar és a kert minden szegletét, hol találok rá egy-egy ilyen játékra, amit valamelyik szeretett kutyám hagyott ott. Az így megtalált játékokat összeszedem, és a helyükre teszem őket. Pár nappal ezelőtt az egyik sípolós játékot az asztalon hagytam, Melody résen volt és felfedezte.

Őrizünk és védünk!

A chow-chowk nagyon territoriálisak, területvédők. Komolyan veszik az otthonukat és a családjukat valamint felelősséget vállalnak azért, hogy megvédjék mindazt, amit szeretnek és mindazokat, akiket szeretnek. Ebből kifolyólag nálunk szuper jól működik az őrszolgálat, mint arról e fotók is tanúskodnak.

Az első fotón balról Thália, elölről Nofretete, jobbról Playboy figyel. Ha valamit észrevesznek, azonnal jeleznek. Melodytól jobb kapuőr nem is kell! Senki nem jöhet be a kapun csak úgy, egyszerűen, sőt, csak akkor, ha Mi, gazdik beinvitáljuk a látogatót. Playboy mindenre nagyon figyel, szemmel tartva az utcafront, sőt még a szomszéd háza sem maradhat ki. Az én szeretett hómedvém éppen azt nézi, hogy a szembe szomszéd udvarán épp milyen munkálatok folynak!

Tavaszi zsibongás

Tavaszi pillanatok az édes krém chowimmal: a még mindig gyönyörű nagymamával, Tháliával, unokájával, a jóképű Playboyyal és fiával, a nagy medve Indiana Jonessal. Nagyon imádom őket! 🙂 Thália egy örökifjú nagymama, annyira büszke és még mindig nagyon aktív! Hinnétek, hogy már 11,5 éves? Bizony annyi! 🙂

Játék és móka Playboyyal

Az én szeretett hómedvém, Playboy nemcsak a téli napokon tud vidám és mókás dolgokat művelni, de az év bármely más napján is. Mindig töri valamiben a fejét, főképp a mókás játékok nagymestere. Ez a rövid történet is erről tanúskodik. Míg én épp az udvaron foglalatoskodtam és 2 percig nem figyeltem rá, Playboy a garázsból elcsent egy törlőruhát, a szájában kihozta, de mivel a törlőruha sarkát fogta meg, a másik sarka leért a földre és Playboy rálépett. Míg próbálta a szájával meghúzni, hogy kiszabaduljon a törlőruha a lába alól, olyan pózban állt meg, mintha balettozna. Nagyon aranyos volt és igazán mókás. Végül sikerült neki a törlőruhát úgy fordítania, hogy az kiszabadult a lába alól. Mindezt a két szépséges chow lány, Nofretete és Melody is végignézte. Imádom az én huncut, mindig vidám és boldog Playboyom és imádom az összes édes chowmat! 🙂

Comments ( 0 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.